Valitettavasti tammikuun 2021 Kokkilan kisat on jouduttu perumaan korona-epidemian vuoksi.  Rokotetta ei ole näköpiirissä vuodenvaihteeseen mennessä eikä tilanne näyttäisi olevan ainakaan paranemaan päin. Emme halua vaarantaa kenenkään terveyttä.

Toivotaan, että tilanne paranee seuraavana vuonna ja voimme jälleen jatkaa kivaa kisaperinnettämme!

Kokkilan kisat järjestettin jälleen tuttuun tapaan lauantaina, 4.1.2020. Kisat olivat ennätyskisat, osallistujia oli noin 140 yksilöuimaria ja 10 viestijoukkuetta. 

Kisat onnistuivat päällisin puolin hienosti ja tunnelma oli iloinen. Kiitos siitä kaikille osallistujille ja kannustusjoukoille! Kiitos myös todella sitoutuneelle ja osaavalle talkooporukalle, huipputiimille! 

Aina löytyy myös parannettavaa. Palautteita on jo tullutkin kivasti, kiitos siitä! Iloisena olemme ottaneet vastaan kiittävät palautteet, niistä saamme voimaa seuraaviin kisoihin. Saamiimme kehittämiskohteisiin ja -idoihin suhtaudumme vakavasti ja keskittyen. Osan olemme toki huomanneet itsekin. Haluan vastata muutamaan kommenttiin. Meille ehdotettiin sääntöjen synkronisointia SM-kisojen sääntöihin. Näin nimenomaan on jo nyt tehty ja osa kisojen toimitsijoista toimi samoissa tehtävissä myös Turussa järjestettyissä SM-kisoissa ja osallistui SM-kisojen tuomarointikoulutukseen. Kokkilassa noudatettiin siis Suomen ladun kilpailusääntöjä, jotka löytyvät täältä: https://www.suomenlatu.fi/tapahtumia/talviuinnin-sm-kilpailut/saannot.html. Epäselvyyttä aiheuttanut 50 m uinnin käännös on mainittu säännöissä hiukan epäselvästi: "50 m rintauinnin käännöksessä ainakin toisen käden on kosketettava päätyä".  25m rintauntia koskevassa ja viestiuinteja koskevassa säännöskohdassa puhutaan selkeästi numerolaatasta. Olen aika varma, että Turussa sääntöä tulkittiin niin, että 50 m käännöksessä sai koskea joko portaita tai numerolaattaa. Siksi Kokkilan säännöissäkin luki näin. Selvä epäkohta Kokkilassa oli, että toimitsijat käännöspäässä eivät olleet huomanneet tätä asiaa. Se pitää korjata seuraavaa kertaa varten.

Palautteissa mainittiin myös, että tuomaroinnissa ei noudatettu sukeltamisen kieltävää kohtaa. Tuomarin kommentti tähän on, että hän tarkkaili tämän säännön noudattamista tarkasti eikä huomannut selkeää rikkomusta. Hän mainitsi, että tilanne voi yleisön näkökulmasta näyttää siltä, että uimari sukeltaa, koska tuulinen keli aiheuttaa aaltoja. Läheltä katsoen hän näki, ettei uimari sukeltanut vaan toisinaan aallot löivät uimarin pään yli. Tällöin uimari ei hyödy veden alle menosta. Yleinen sääntö on, että epäselvissä tapauksissa tuomarointi tapahtuu aina uimarin eduksi. Tämä on myös Suomen Ladun sääntö.

Lähtölaukaus annettiin nopeasti paikoillanne-komennon jälkeen, koska tuulisessa säässä ja melko voimakkaassa aallokossa uimarin on mahdotonta pysyä paikoillaan. Näin säästyttiin uintien hylkäyksiltä varaslähtöjen vuoksi.

Kisojen tulokset löytyvät täältä.

Salon Seudun Sanomati teki näyttävän jutun kisoista, nettiversio löytyy täältä: https://www.sss.fi/2020/01/maailmanmestarit-ja-saunauimarit-samoissa-kisoissa-kokkilassa-myos-darude-loysi-avannosta-hyvan-olon/

 

Alla Jukka Rapon ottamia kuvia vuoden 2020 kisoista: 

  

Kisakuvat2020